Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seznamy byly vytvořeny pro dobré strukturování internetových stránek k tomu v html by jsme měli využít seznamy, seznamů jsou v html hned 3 druhy drážkové, číselné a definiční. Drážkové seznamy Drážkové seznamy nebo také nečíslované seznamy uzavírají se do párového tagu
    každá položka seznamu začíná nepárovým tagem
  • každá položka má na začátku odrážku standardní je kolečko, ale pomocí atributu type můžete změnit na čtverec nebo kroužek. Type - atribut Atribut type se používá k nastavení druhu odrážky na výběr jsou tři puntík,kolečko a čtverec Hodnoty jsou disc(puntík), circle (kolečko), square(obdélník). Type se může zapisovat v ul i li. Příklad:
    • první položka
    • druhá položka
    • třetí položka
    Číselné seznamy Číselné seznamy se uzavírají do párového tagu
      v němž je každá položka označena nepárovým tagem
    1. . Pomocí atributu start můžete nastavit počáteční číslo, pomocí type druh čísel arabské, římské, malé, velké. Type - atribut U číselných seznamů se atribut type používá k nastavení druhu číslic hodnoty jsou: 1(normální číslování), A(velká písmena), a(malá písmena), I(římské číslice), i(malé římské číslice).Type se může zapisovat v ol i li. Start - atribut Atribut start se používá k změně počátečního čísla nebo písmena.Type se může zapisovat v ol i li. Příklad:
      1. první položka
      2. druhá položka
      3. třetí položka
      Definiční seznamy Definiční seznamy se uzavírají do párového tagu
      , před definovaný termín musíte zapsat nepárový tag
      a před samotný popis termínu musíte zapsat nepárový tag
      .Text popisu termínu bude odsazena z leva od okolního textu. Příklad:
      HTML
      Hyper Text Markup Language
      CSS
      Cascading Style Sheet
    2. AIM SN: Zpet